Aktuelt

Praktikant til forårssemestret 2020

Vi søger en studerende fra sociologi, antropologi eller anden en relevant samfundsfaglig uddannelse, der har lyst til at være praktikant hos os i foråret 2020.

Læs mere

Sammenlægning på vej

Foråret er på vej, og med det er vi glade for at kunne annoncere nye tiltag i analysevirksomhederne Rådgivende Sociologer og SocialRespons. Vi lægger vores mangeårige erfaring og viden sammen under et navn og tager et nyt skridt i arbejdet med at opbygge og udvikle viden der leder til forandring.

Læs mere

Læg effektmål på hylden, når innovation er i højsædet

Presset i den offentlige sektor for at evaluere med stramme effektmålinger kvæler innovationskraften. Her er fire tips til, hvordan du styrker din innovationsproces ved at evaluere rigtigt.

Læs mere

Tre indsatser, der kan højne værdien af jeres dokumentation

Socialarbejdere fylder mere og mere data ind i dokumentationssystemer, men meget lidt bliver hevet ud af systemet igen, og så går borgere og medarbejdere glip af værdien. Her er tre indsatser, I kan gå i gang med for at få jeres dokumentation til at skab mening og værdi for borgere og medarbejdere.

Læs mere

Hvad er problemet med effektmåling på socialområdet?

Der er i øjeblikket en del fokus på sociale indsatser, der ikke har en dokumenteret effekt, men vi skal væk fra at diskutere, om indsatserne kan påvise effekt og i stedet fokusere på, om vi lykkes med at inddrage og støtte borgeren på de områder, han eller hun selv finder relevante.

Læs mere

To nye projekter for Røde Kors

Med et fokus på løbende feedback og tæt samarbejde med projektgruppen gennemfører vi et evalueringsforløb for Røde Kors Asyl. Projektet omhandler udarbejdelse og udbredelse af en guide/app til flygtningeforældre og deres børn med fokus på en positiv understøttelse af forældrerollen både i Norge og i Danmark. Vi undersøger resultater hos flygtningefamilierne, opsamler og omsætter erfaring…

Læs mere

Hvordan bygger Reden bro til naboer og donorer?

I projekt ’Den yderste bastion’ formidler vi ti kvinder fra Redens egne historier, på to måder – dels en skriftlig fortælling, dels en kunstnerisk fremstilling, som skal udstilles på et lokalt galleri og på metrohegnet. Vi forsøger at vise særligt lokalområdet, at de kvinder, der kommer i Reden har tusindvis af spændende og meget forskellige historier, visioner, drømme og interesser. Ved at åbne op for disse…

Læs mere

Ni år med data om marginaliserede unge

I ni år har SocialRespons fulgt 650 unge og deres udvikling under indskrivningen i Den Sociale Udviklingsfond – en almennyttig fond, der medvirker til at skabe en bedre tilværelse for udsatte mennesker gennem drift af landsdækkende socialpædagogiske tilbud. Det er en af de mest omfattende dataindsamlinger, der er lavet om brugernes udvikling i et socialpædagogisk tilbud i Danmark. Formålet…

Læs mere